Friday, July 18, 2014

Praktikal : Kad Raya

Assalamualaikum dan hi!

Minggu ni last puasa kan.
InsyaAllah minggu depan kita akan beraya.
So dah buat persiapan?
Aku tak buat persiapan pape sebab sekarang ni tengah MERANTAU.

Merantau dalam erti kata lain, tengah praktikal jauh kat sebuah negeri.
Kira macam kutub utara kutub selatan la ni.
Akekeh.

Ok disebabkan aku ni budak praktikal kat Pejabat Pendidikan Daerah, so bos no 2 bagi kerja sikit.
Kerja dia senang je.
Buat kad raya.
Kad raya? -_-

Ok la tu..ada jugak sumbangan aku sementara tengah praktikal 2 bulan ni.
At least kad raya tu akan diedar ke seluruh agensi kerajaan negeri.
So femes jugaklah kan walaupun takde nama aku. Hahaha

Selain aku, ada lagi sorang member aku yang buat sekali. Nama dia zida. Dan campur sekali dengan budak-budak praktikal yang lain.
Inilah hasil kerja kitorang.





Simple je design ni.
Aku bukan designer pun.
Last minute punya tugasan memang kelam kabut.
Taubat tak mahu dah buat kad raya untuk orang.
Sakit kepala nak edit.
Hahaha

P/s : terfikir jugak..macam manalah yang edit gambar orang kawin cantik2 tu. Tak pun yang jadi designer kena edit gambar cantik2 untuk customer. Tak pening ke? ^_~

2 comments:

  1. The experience of the year. hehe. Boleh buka kedai jual kad raya kak lepas ni. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni kerja dlm rela ku terpaksa...hahaha

      Delete